Επικοινωνήστε  μαζί  μας :
210 90 18 295 - 6945 235 334

Καρφωτό ξύλινο πάτωμα παρκέ

Καρφωτά ξύλινα πατώματα παρκέ και η χρήση τους

Το παραδοσιακό καρφωτό ξύλινο πάτωμα είναι το κατεξοχήν ξύλινο πάτωμα εδώ και εκατοντάδες χρόνια, για οικιακούς η επαγγελματικούς χώρους μέχρι και σήμερα.

Κατασκευάζεται από μασίφ ξύλο των 20 έως 22 χιλιοστών. Το μεγάλο του πάχος είναι αναγκαίο για την αντοχή του στο κάρφωμα και ταυτόχρονα μας εξασφαλίζει υψηλές θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες.

Τοποθετείται πάνω σε καδρόνια λευκής ξυλείας με πρόκες. Τα τελευταία χρόνια συνηθίζουμε να βάζουμε και κόλα πάνω στα καδρόνια για καλύτερη στήριξη και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής χωρίς τριξίματα.

Σε περιπτώσεις σχεδίων ή μεγάλου φάρδους παρκέτων παρεμβάλλονται τάβλες ή κόντρα πλακέ θαλάσσης. Η ύπαρξη μεσοπατώματος είναι απαραίτητη πέρα από τα σχέδια και για την ενίσχυση της υποδομής, τόσο για το στατικό όσο και για το ποιοτικό μέρος της κατασκευής.

Οι ιδιότητες του κόντρα πλακέ θαλάσσης, όπως μηδενικές συστολοδιαστολές, αντίσταση στην υγρασία και ηχομονωτικά αποτελέσματα, το καθιστούν το καταλληλότερο υλικό για την κατασκευή του μεσοπατώματος.

Η κλασική διαχρονική λύση του καρφωτού ξύλινου πατώματος μας προσφέρει μια τεράστια ποικιλία σε ξύλα και διαστάσεις. Η διαφορετικότητα του κάθε ξύλου όπως το χρώμα του, η εμφάνιση του, ακόμα και το φάρδος του, μας προσφέρουν αρκετές δυνατότητες αισθητικών συνδυασμών για κάθε γούστο.

Η επισκευή του είναι εύκολη βρίσκοντας ένα κλασικό ξύλο ακόμα και μετά από πολλά χρόνια. Σε παλαιά σπίτια η επισκευή του ξύλινου πατώματος στο πλαίσιο μιας ανακαίνισης μας επιτρέπει τη διαμόρφωση του χώρου διατηρώντας το παλαιό ξύλινο πάτωμα σύμφωνα με τις σημερινές μας ανάγκες.

Η επιφάνεια του λουστράρεται εύκολα με διάφορα είδη βερνικιών. Το βερνίκι προστατεύει το ξύλο και παράλληλα μας χαρίζει μία όμορφη επιφάνεια, γυαλιστερή, σατινέ ή ματ, ώστε να καλύπτει την κάθε διακοσμητική απαίτηση του χώρου.

Τέλος δέχεται πολλά τριψίματα και λουστραρίσματα. Έτσι με χαμηλό κόστος συντήρησης γίνεται πάλι καινούργιο όπως την πρώτη μέρα της τοποθέτησής του.

Επίσης μπορείτε να δείτε περισσότερα για την τοποθέτηση καρφωτού ξύλινου πατώματος παρκέ καθώς και για την συντήρηση ξύλινου πατώματος παρκέ.

Μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια χρειαστείτε.