Επικοινωνήστε  μαζί  μας :
210 90 18 295 - 6945 235 334

Ξύλινα Δάπεδα – Ξύλινα Πατώματα Παρκέ

Μάθετε περισσότερα για τα Ξύλινα δάπεδα – Ξύλινα πατώματα παρκέ

Τα ξύλινα δάπεδα βρίσκονται πάντα στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών, αφού συνδυάζουν το κλασικό με τις σύγχρονες τάσεις διακόσμησης.

Το δάπεδο αποτελεί την καθοριστική πινελιά και διαμορφώνει τη γενικότερη εικόνα του σπιτιού. Μετά τους τοίχους και την οροφή, το δάπεδο είναι η μεγαλύτερη επιφάνεια, αλλά και η περισσότερο σημαντική, καθώς είναι αυτή που καθορίζει το στυλ του χώρου. Συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία συνθηκών άνετης διαβίωσης, στη μόνωση και -ασφαλώς- στην αισθητική των χώρων.

Πριν λοιπόν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την επιλογή των υλικών και του τρόπου τοποθέτησης, θα πρέπει να γίνει εκτενής έρευνα καθώς και σωστή μελέτη με την έννοια ότι θα πρέπει να συνεκτιμηθούν πολλοί παράγοντες.

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να συνδεθεί το υλικό κατασκευής με τη χρήση κάθε δωματίου, να εκτιμηθεί η αντοχή του δαπέδου στη χρήση και στο πέρασμα του χρόνου και να υπάρχει η διαβεβαίωση ότι ο καθαρισμός και η συντήρησή του γίνονται εύκολα και χωρίς μεγάλο κόστος.

«Ενορχηστρωτής» βέβαια όλων των παραπάνω παραγόντων θα είναι εντέλει το κόστος. Θα πρέπει εξ αρχής να έχετε υπολογίσει το ύψος του ποσού που μπορείτε να διαθέσετε και να προσαρμόσετε ανάλογα με τις επιλογές σας. Το κόστος αλλά και η διαδικασία τοποθέτησης του δαπέδου δεν επιτρέπουν βραχυπρόθεσμες αλλαγές.

Το δάπεδο είναι μια επιφάνεια με την οποία βρίσκεται κανείς σε μεγαλύτερη επαφή κατά τη διάρκεια παραμονής στο εσωτερικό της κατοικίας. Έτσι ανάλογα με τις ανάγκες, ένα δάπεδο ίσως να πρέπει να είναι άνετο, ζεστό, ασφαλές, εύκολο στην καθαριότητα, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει η εμφάνισή του, το χρώμα, το σχέδιο, η υφή να καλύπτουν τις αισθητικές ανάγκες του χώρου.

Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκεται το ξύλινο δάπεδο, αφού και μόνο η παρουσία του αρκεί για να χαρακτηριστεί ένας χώρος φιλόξενος και ζεστός. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και διαχρονικά υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην επίστρωση ενός δαπέδου. Η εφαρμογή των ξύλινων δαπέδων σε χώρους κατοικίας δεν επιβάλλει ιδιαίτερους περιορισμούς. Όλα τα είδη ξύλινων δαπέδων μπορεί να τοποθετηθούν σε νέες κατασκευές, ενώ σε δάπεδα που ανακαινίζονται χρειάζεται να ληφθούν υπόψη το είδος και η κατάσταση του παλαιού δαπέδου καθώς και το τελικό ύψος του νέου.

Μάθετε περισσότερα για τα ξύλινα δάπεδα,τους τρόπους τοποθέτησης ξύλινων δαπέδων, την συντήρηση ξύλινου πατώματος παρκέ, αλλά και για τα είδη ξύλινων δαπέδων που υπάρχουν.

Μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια χρειαστείτε.