Επικοινωνήστε  μαζί  μας :
210 90 18 295 - 6945 235 334

Κολλητό ξύλινο πάτωμα παρκέ

Κολλητά ξύλινα πατώματα παρκέ και η χρήση τους

Το κολλητό ξύλινο πάτωμα είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση όταν η χρήση του καρφωτού ξύλινου πατώματος είναι απαγορευτική για κατασκευαστικούς ή οικονομικούς λόγους.

Κατασκευάζεται σχεδόν με τον ίδιο τύπο ξύλου με το καρφωτό πάτωμα. Πέρα από τον τρόπο κατασκευής του διαφοροποιείται και στο πάχος του πατώματος, με παρκέτα των 10 και 14 έως 15 χιλιοστών. Τα μικρότερα σε πάχος ξύλα μας εξασφαλίζουν τη μικρότερη υψομετρική διαφορά σε περιπτώσεις μεμονωμένων δωματίων, μικρή μείωση ύψους σε χαμηλοτάβανα δωμάτια, αλλά και το χαμηλότερο κόστος κατασκευής του.

Είναι ιδανικό για ανακαινίσεις δαπέδων σε οικιακούς ή επαγγελματικούς χώρους. Τοποθετείται με κόλα πάνω σε τσιμεντοκονία, πλακάκι, μάρμαρο, μωσαϊκό ή και σε άλλο προϋπάρχων ξύλινο πάτωμα, χωρίς αυτό να αφαιρεθεί. Επίσης το κολλητό πάτωμα χρησιμοποιείται πολύ σε κατοικίες με ενδοδαπέδια θέρμανση.

Ειδική προσοχή πρέπει να δοθεί στην υγρασία της επιφάνειας όπου θα γίνει η συγκόλληση των δαπέδων. Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι ο εγκλωβισμός υγρασίας σε τσιμεντοκονίες, οι οποίες αποτελούν το υπόστρωμα των δαπέδων, με αποτέλεσμα το αρχικό σκέβρωμα και στη συνέχεια την αποκόλληση του δαπέδου. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση οργάνων μέτρησης υγρασίας κρίνεται απαραίτητη πριν από τη συγκόλληση, καθώς και η χρήση του κατάλληλου primer και της κατάλληλης κόλλας τηρώντας πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Με το κολλητό ξύλινο πάτωμα θα έχετε ένα πραγματικό μασίφ ξύλινο πάτωμα το οποίο δέχεται αρκετά τριψίματα και λουστραρίσματα με διάφορα βερνίκια όπως και το καρφωτό πάτωμα.

Δείτε περισσότερα για την τοποθέτηση κολλητού ξύλινου πατώματος παρκέ καθώς και για την συντήρηση ξύλινου πατώματος παρκέ.

Μη διστάζετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια χρειαστείτε.